Shikakai

Shikakai je grmičasto drevo, ki raste v vročih ravninah severne Indije. Njegovo ime v hindujščini pomeni PLOD ZA LASE. Že od starega veka naprej se v Indiji uporablja kot naravni šampon za lase. Je 100% naraven šampon, ki ohranja naraven Ph lasišča. Vsebuje veliko vitamina C, A, D, E in K, ki na lasišče deluje močno antioksidantno. Zaradi nizke Ph vrednosti (4,5 – 5,0 Ph ) omogoča normalno delovanje lasišča in ne odstrani zaščitne maščobne obloge na laseh in lasišču. Odpravlja prhljaj, hrani lasne mešičke in na lase deluje kot regenerator.
Šamponi za lase so zaradi svoje sestave detergenti, ki lasem in lasišču popolnoma odvzamejo maščobo in s tem zaradi svoje agresivnosti porušijo alkalnost Ph lasišča, ki je nujno potrebna za njegovo normalno delovanje. Vsebujejo kopico škodljivih kemikalij, ki preko lasišča preidejo v organizem in ga postopoma zastrupljajo.
Uporabo shikakai šampona še posebej priporočamo pri alergijah na kemikalije v šamponih in regeneratorjih, po kemoterapiji, pri različnih obolenjih lasišča.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja